Повишен тон

Након бурних реакција са више страна, образовни пакети за учење о сексуалном насиљу над децом, намењени вртићима, основним и средњим школама које је Група за заштиту од насиља и дискриминације при Министарству просвете проследила школама, повучени су из употребе.

Из Министарства просвете стигло је саопштење да ће у наредном периоду бити формиран тим стручњака, дечијих психолога и педагога, који ће израдити нови помоћни материјал за наставнике и васпитаче намењен превенцији и спречавању сексуалног насиља над децом. У наставку саопштења наведено је и да ће се "у току рада, нови тим у потпуности придржавати критеријума узраста детета и карактеристика ширег контекста у којем дете, односно ученик, одраста, наравно уз уважавање принципа нулте толеранције према било ком облику насиља".
На шта се све ово односи много је јасније ако знате како изгледају делови овог пакета али највећи број оштрих критика односи се на то да пропагира хомосексуализам и порнографију, а децу подстиче да експериментишу на пољу сексуалности. Критике су упућене и на рачун података које аутори користе, јер у једном поглављу пише да у сваком разреду има по четворо деце која су била жртве сексуалног насиља а свако четврто дете је било и сведок сексуалног насиља, али да о томе не жели да прича.
Како је све почело, зашто је овако завршено и да ли је завршено? За "Повишен тон" своје мишљење износе Јасна Јанковић, председница Уније синдиката просветних радника Србије, Зоран Јовановић, оснивач удружења "Ко нам трује децу" а чућете и саопштења из Министарства просвете Републике Србије и Инцест Траума Центра - Београд, званичног издавача Образовних пакета.
У другом делу "Сваштаре" сазнајте какве новитете из области лова и риболова доноси овогодишњи Сајам лова и риболова "НИШ 2017" који ће бити одржан у хали "Чаир" од 26. до 30. априла, а у данашњој рубрици "Датум, време, место" слушаћете причу о Ади Циганлији.

Уредник и водитељ: Ивана Весић 

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво