Устанак

Ако је буђење обавеза онда нека буде пријатна и у нашем друштву. Кажу неки, тако је лакше и лепше. Припремили смо све, на вама је само да нам поклоните поверење и придружите се. Добро јутро.

Цртица 202 овог јутра говори о нама и нашим навикама да се покваримо или искривимо.

Минивал или - графити доносе духовите мисли слушалаца Облака у бермудама, а ту су и спортске вести.

Хиљаду и један траг Данке Стојиљковић овога јутра приставља џезву на "смедеревац" и позива нас да заједно ослушнемо песму за сва времена: "Кафу ми драга, испеци" Предрага Гојковића Цунета.

"Кафу ми драга испеци
баш као да је драга душо за тебе
Ја ћу доћи око пола ноћи
да седнем крај тебе

Не долази драги не треба
јер ти другу драгу сада милујеш
ти си рек'о да си бољу драгу
стек'о од мене."

Ову песму, легендарни Цуне, снимио је почетком шездесетих година прошлог века, а оно што је занимљиво јесте да је у ФНРЈ у том тренутку било око 30 хиљада грамофона а плоча је продата у преко педесет хиљада примерака што може да значи да су неки плочу куповали тек, онако, да је имају када скупе паре за нов грамофон.

Домаћу штампу ћемо прелистати на брзину уместо вас и изабрати један занимљив текст.

Какво је време, а како на путевима, каква је биопрогноза, сазнаваћете током јутра. Да ли стиже или стеже пролеће, такође ћемо проверити у РХМЗ Србије.

Слушалац Рајко са Новог Београда замолио нас је да проверимо ко брине о справама за вежбање у парковима и да ли се њихово стање и безбедност проверава. Од Ане Штаљонић из "Зеленила Београд" одговор је сазнала Лана Николић.

Почела је реконструкција улице Љутице Богдана у Београду. Вредност радова које ће извести ЈКП „Београд пут" је 85 милиона динара и они се изводе по годишњем програму периодичног одржавања Секретаријата за саобраћај, уз потпуно затварање саобраћаја у трајању од 35 дана. Радови подразумевају потпуну замену коловозне конструкције, реконструкцију тротоара са леве стране, такси стајалишта, израду дренажног система уз парк као и нову хоризонталну и вертикалну саобраћајну сигнализацију. Како је на лицу места, известиће наш Гласник 202 Милица Ђилас.

За сам крај емисије, припремили смо Виц на блиц. Насмејте се од срца, пре него ли закорачите у први радни дан последње седмице у овом месецу. 

Ако желите нешто важно да нам саопштите за вас је резервисан телефон у студију 011-3249-202, или СМС број 064-0202-200 на који можете послати неку важну информацију по цени обичне поруке. Наша мејл адреса је program202@gmail.com Очекујемо дас на пронађете на Твитеру (@beograd202, @ustanak202) и Фејсбуку (Radio Beograd 202). Бележићемо све што нам јавите, а објавити само оно што је корисно за све који нас слушају.

Уредник и водитељ: Дејан Грујић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара