Визија

Тема: 80 година Факултета музичке уметности; гост: мр Љиљана Несторовска, деканка ФМУ.

Факултет музичке уметности у Београду је водећи регионални центар у високом образовању експерата на пољу музичке уметности и наука о музици, најстарија је и једна од најеминентнијих високошколских институција из области уметности у Србији и у региону. Основан је 1937. као Музичка академија и ове године прославља 80 година од свог оснивања, као највећи факултет у оквиру Универзитета уметности у Београду. У години јубилеја, Факултет организује бројне концерте, свечане академије, трибине, симпозијуме, научне скупове, изложбе, промоције штампаних и аудио издања, фестивале, покретање новог сајта, издавање монографије и друге активности које поред професора и студената Факултета, укључују и некада запослене колеге као и оне који живе и раде у иностранству. О овом значајном јубилеју за „Визију" 202 говори мр Љиљана Несторовска, деканка Факултета.

Централни догађаји прославе 80 година ФМУ су Свечана академија која ће бити одржана 31. марта у ародном позоришту, коју ће директно преносити РТС и гала концерт заказан за 21. новембар у Сава Центру.

Уредник и водитељ: мр Љубица Крминац

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара