Широм затворених очију - Отисак душе

Истина је да ми заиста ништа не знамо! Само ако сачувамо захвалност и љубав у срцу, можемо дати Креатору потпуно овлашћење да нас води.

Један човек је дуго трпео болове и одлучио да, ипак оде на лекарски преглед. „Како могу да Вам помогнем?"- питао је доктор. „Цело тело ме боли, докторе. Кад год додирнем овде"- објаснио је, додирнувши прстом једну тачку близу срца, „заболи ме! А ако додирнем овде" - додао је додирујући нос - исто ме боли!" Лекар га је збуњено гледао а човек је наставио. „Кад пипнем овде"- рече додирнувши стомак - „ужасно ме заболи!" Онда је додирнуо очни капак. „Уухх!"- поново је јаукнуо. Лекар је обавио комплетан преглед тела. На крају је рекао човеку: „Господине, не могу да нађем ништа лоше на местима која сте ми показали. Проблем је у томе, што је ваш прст сломљен!"

‘Ја' је тај прст. На што год се ‘ја' усмери, увек дође до неке невоље. ‘Ја' које сија без идентитета је, природни ум. Када се поистовети са телом, условљен умом и осећајем да сте ви тај који ради, ‘ја' постаје его - узрок патње. Све што он у свом незнању дотакне, наноси бол - и њему и другима. Па ипак, он умишља да бол проузрокује неко други. Кад се, захваљујући милости, увиди да је ‘ја' и 'мене' главни узрок пометње и да је то само сан у чистом бићу - патња престаје.

Дакле, треба да се препустимо, опустимо и дамо неком паметнијем да нас води. Истина је да ми заиста ништа не знамо! Само ако сачувамо захвалност и љубав у срцу, можемо дати Креатору потпуно овлашћење да нас води.

Да заиста поседујеш слободну вољу и моћ да обликујеш своју судбину, да креираш свој идеални живот, највероватније би изоставио све нелагодности, све што изазива твој его, све што разоткрива осећаје кривице или стида, или било шта што прети твојим наклоностима. Све би то одстранио и заменио искуствима са укусом чоколаде. Али, колико год се трудио да изградиш и осигураш живот који задовољава твоје пројекције, ипак не би успео да створиш нешто, што би по квалитету и добрим изгледима, могло да се упоређује са животом који се одвија без људске намере. (Mooji)

Ту смо, да поделимо овај тренутак живота...
Добро нам дошли! :)

Јелена, Роберт и Душица

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара