Сваштара

Музички фестивали представљају све значајније културне манифестације у Србији и региону. Поред тога, битан је и њихов туристички потенцијал. Већи део фестивала моћи ћете да пратите на нашем радију. Међу њима су "Еxit", "Парк фестивал" у Ужицу, Фестивал у Тјентишту и други. О томе у 202 повода.

Данашња емисија биће у ритму музике, па најављујемо и концерт Биг бенда у Миксер кући. Ово је догађај који спаја џез и филмску уметност. Миксер Биг бенд наступа у славу Глена Милера па ће пре концерта (од 20:30) бити емитован и филм The Glenn Miller Story. Више о томе у четвртом сату емисије.

У рубрици Господо, амбасадор Србије представљамо Јована Стојковића из Врања, студента електротехнике. Он је један од ретких студената овог факултета који је добио високо признање из области хемијских наука. Наиме, Јован је освојио бронзану медаљу на Хемијској Олимпијади у Грузији, а овим поводом Центар за научноистраживачки рад САНУ и Универзитет у Нишу, уручили су му посебно признање.

Земун своје старо градско језгро облачи у рухо које га је красило крајем 19. века. У току су радови на обнављању Магистарског трга и околних улица које ће ускоро представљати јединствену целину а, уједно, омогућити сигурније кретање пешака. Са лица места јавља се Јована Јанковић.

Овај уторак посвећујемо и Моди 202 у којој говоримо о различитим свакодневним појавама. Данашња тема је брак и наша очекивања пре почетка заједничког живота. Да ли су нам очекивања превисока или нас је данашњица учинила нетолерантним бићима, тек, брак је институција која све краће траје и губи ауторитет. О томе детаљније говори Оливера Перић.

Водитељ: Ружица Врховац

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво