Повишен тон

Тема - напуштање паса; неодговорност појединаца за коју је општина на крају одговорна

Одштетни захтеви које грађани упућују најчешће због уједа напуштених животиња, празне касе локалних самоуправа. Зато су у ресорном Министарству формирали радну групу која би требало да донесе јединствено решење за целу Србију. Да би се спречиле злоупотребе, очекује се и уједначавање судске и медицинске праксе, а Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД) предлаже и јединствени регистар одштетних захтева. Од њих ћемо чути и детаљније цифре које говоре о издвајањима из општинских буџета за одштете.
О злоупотребама одштета све гласније се говори као о организованом криминалу, који заобиђе ретко који град у Србији. Надлежни кажу да се дешава да се судске пресуде доносе олако, само на основу исказа жртава, чија се имена понављају. Ми смо о новим начинима за спречавање злоупотреба разговарали са председником комисије за накнаду штете од уједа паса у Ваљеву, Миланом Гајићем, који говори о томе каква је нова процедура тамо покренута.
Такође, овде није реч само о злоупотребама, већ и о много већем проблему напуштених паса; сви су они једном имали дом, а неодговорност људи, сада је на целом граду да решава. Како се то чини у другим земљама, како код нас, причали смо и са ветеринарком, др Дуњом Ковач.

Водитељ: Круна Пинтарић

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво