Сваштара

Матерњи језик је део културног идентитета народа, тачка препознавања различитости, али и толеранције и разумевања. Светски Дан матерњег језика биће обележен 21. фебруара широм света.

Брига о матерњем језику је један од начина доказивања свести о сопственом идентитету. Колико поштујемо свој језик, зашто и колико често користимо туђице, да ли правилно пишемо и колико је савремена технологија утицала на кварење правописа и стила изражавања, чућете од Милице Ђилас и њених саговорника у 202 повода.
Од наших гласника ћете сазнати све о пројекту Телеасистенција за грађане Општине Раковица, који подразумева даљинску социо-медицинску бригу о старијим особама са лакшим облицима деменције и особама са инвалидитетом која им омогућава безбедан боравак код куће.
Најавићемо хуманитарни концерт који ће у Свечаној сали Скупштине града Београда одржати млади пијанисти Виктор Радић, Сара Скопљак и Ведран Јањанин. Они ће 21. фебруара на најлепши начин отворити Београдски Шопен фест, јединствен догађај у региону посвећен пијанизму, сагледавајући га као врхунску уметност. Са стваралаштвом Шопена, најмлађи ће се на занимљив начин упознати кроз малу школу бонтона, а предвиђене су и музичке радионице.
Атлетичарка Драгана Томашевић, која се такмичи у бацању диска ће у рубрици Много смо најјачи објаснити како је решила дилему између две атлетске дисциплине и подсетити нас на своја такмичења и пласмане. Иначе, Драгани су Олимпијске игре у Рију биле четврте у каријери, после Атине, Пекинга и Лондона.
За све играче на срећу, али и оне друге, духовиту и помало ироничну причу на ту тему је припремио Миодраг Стошић. Биће то још један Велики бљак. Милена Милићевић се у рубрици Да си жив и здрав потрудила да објасни како захваљујући чоколади можемо да засијамо, од ње направимо маску за лице, али и колико чоколаде је пожељно јести и како утиче на наше здравље.

 

Водитељ: Весна Парезановић Алексић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво