Сваштара

Сеад "Зеле" Липовача је култни гитариста бенда "Дивље јагоде" са којим данас разговарамо у рубрици "202 повода".

Свој гитарски печат "јагодама" Зеле даје још од оснивања, 1977. године, а са њима је активан и данас. Поред тога, аутор је неколико соло пројеката, од којих се последњи појавио недавно, и то под називом Internal waves of love. Како тече промоција, који су његови даљи планови и зашто још није пропао рокенрол, чућете у данашњој Сваштари.

Акција Ако имаш остави, ако немаш узми пример је како треба бити хуман на делу а не само на речима. Ова акција је актуелна у свим земљама Балкана а спроводи се и у вртићу Радост у Новим Бановцима. Сви који желе да помогну људима погођеним хладноћом и сиромаштвом могу да се обрате овом вртићу а све детаље о овој акцији пренеће нам Споменка Дивљан, психолог - педагог.

Од блата ћеш да ме правиш! - реченица је коју смо много пута чули. Но, Музеј афричке уметности у Београду овог распуста омогућава ученицима да се и опробају као керамичари. У периоду од 30. јануара до 12. фебруара организује се петодневни курс под називом Није баш калабаш, намењен средњошколцима.

Стефан Арсенијевић је насловом свога филма Љубав и други злочини покренуо низ питања али на срећу и награда, међу којима се истиче она за најбољу режију, освојена 2008. године у Софији. За кратке филмове је добио преко 30 награда, а награђиван је и у Берлину. Његов филм Аторзија био је наш кандидат за Оскара, што га чини правим амбасадором наше земље.

Водитељ: Миодраг Стошић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи