Ars, Artifex

Судабе Бабагап је видео уметница, редитељка, сликарка и песникиња из Ирана, гошћа Београда и Дома културе Студентски град, где је одржала предавање са темом “Поетски израз: редитељке у иранском документарном филму’’.

Са Ланом Николић разговарала је о положају жена које у Ирану стварају документарне филмове, о приказивању жена на филму у њеној домовини некада и данас, али и о томе како прави документарце и на које друге начине говори о темама које сматра важним.
Позориште ''Бора Станковић'' у Врању жртва је двоструког криминала: пре четири године је изгорело јер се налазило поред кафића који је био на мети подметача пожара, а кад је новац за изградњу на једвите јаде обезбеђен, постали су жртве криминала у грађевинарству - зидови су због употребе недозвољених материјала контаминирани. Кад ће бити деконтаминирани - не зна се. У међувремену играју у балској сали Дома Војске, пред публиком приметно малобројнијом од оне која је долазила у позоришну зграду. Па ипак, после ''Три сестре'' Чеховљеве, и Бекетове ''Игре'', излазе са трећом значајном представом - ''Ружа увела'' по прози Боре Станковића, у драматизацији Јелене Мијовић и режији Милана Нешковића. Представу је, у оквиру културног пројекта ''Критичарски караван'', гледала Александра Гловацки, која је и водитељка данашње емисије.
Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара