Сваштара

На Међународни дан борбе против насиља над женама, 25. новембра, почела је кампања под називом "16 дана активизма против насиља над женама", и трајаће све до 10. децембра, када се обележава Међународни дан људских права.

У питању је глобална акција, коју обележава 1700 организација, у преко 100 држава света. У рубрици "202 повода" гостује нам Ксенија Крнајски, редитељка представе "Сама је тражила", која је изведена у оквиру ове кампање. Са њом разговара колегиница Ксенија Радовић.

Да ли и даље китите јелку? Уколико је ваша инспирација посустала освежите је посетом манифестацији "Fashion Christmas Trees". У питању је ревија јелки познатих дизајнера из Словеније, Холандије, Италије и других земаља, коју организује "Меркатор центар за Београд и Нови Сад". Све изложене јелке биће на продају а прикупљени новац иде у хуманитарне сврхе. Ревија је отворена до 15. јануара.

Нови Сад је чврсто решио да остане један од најчистих градова у нашој земљи. ЈКП "Чистоћа" из Новог Сада недавно је модернизовала своју механизацију. Њихов возни парк постао је богатији за 10 смећара и чистилица најсавремније технологије, на шта је потрошено 200 милиона динара. Овакво улагање неопходно је за одржавање хигијене града који је много већи него пре неколико деценија.

Да ли сте каријериста? Шта то у ствари значи у земљи попут Србије у којој влада велики степен незапослености? О томе шта све држава предузима да младима пружи шансу и какав је однос послодаваца ка запосленима у смислу могућности професионалног напретка, прича нам колегиница Оливера Перић.

Водитељ: Миодраг Стошић
Водитељ 202 повода: Ксенија Радовић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи