Ars, Artifex

У Београдској галерији О3ОНЕ је у току изложба ’’Дизни као инспирација’’ Саше Ракезића познатијег под псеудонимом Александар Зограф.

Аутор је годинама сакупљао различите предмете где су представљени Дизнијеви јунаци и то још из периода када су они тек стизали у наше пределе. Тако су, рецимо, изложене куварице са Микијевим ликом из тридесетих година прошлог века, томе налик шаблони за вез трговаца из Војводине, али и споменари, гоблени, фотографије и дечији радови у блоковима за цртање. Зограф показује на који начин је Дизни феномен - који је честа мета отворене критике и предмет пародије - уствари био важна инспирација у пољу локалне народске популарне културе.

Атеље 212 обележиће свој 60. рођендан, 12. новембар, извођењем представе "Деца радости" списатељице Милене Марковић, у режији Снежане Тришић. У питању је драма која тематизује смену генерација у протеклих 60 година колективне историје једног друштва: тему рокенрола и "вечне младости", о чему сазнајемо детаље у прилогу Лане Николић. 

Кроз емисију води Љубица Крминац.

Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво