Сваштара

Шта све доноси нови закон о здравственом осигурању?

Нацрт закона о здравственом осигурању, који би на дневном реду Скупштине Србије требало да се нађе на јесен, доноси низ новина. О бројним погодностима у односу на постојећи закон у „202 повода" Слободан Игрутиновић разговара са помоћницом министра здравља Слађаном Ђукић и председником синдиката запослених у здравственој и социјалној заштити, др Зораном Савићем.
Уколико овај закон буде усвојен, очекује се да његова примена почне од 1. јануара 2017. године.

А на железничкој станици "Београд Дунав" смештеној недалеко од Панчевачког моста, познатијој као Дунав станица, време као да је стало.
Дрвене клупе, оронула фасада и седам возова дневно. На самом перону, надомак пруге, радници на испуцалом асфалту спремају косилице за траву. У чекаоници оронуле клупе и дрвенарија где се чита, једе, али и спава. Ништа се није променило годинама. Има ли наде и добре воље да ова београдска железничка станица напокон закорачи у 21. век, говориће Вања Прибић.

У суботу, 27. августа, у рову Тврђаве, након 4 године у Нишу ће наступити најбољи хрватски punk-rock band и дефинитивно један од најзначајнијих рок састава у региону, ХЛАДНО ПИВО!
Најавићемо и госте на концерту, новосадску панк групу ATHEIST RAP из Новог Сада, старе знанце нишке публике.
ХЛАДНО ПИВО ће овом приликом промовисати нови албум „Дани затворених врата", који је у последње време изазвао добре реакције публике и критике, а „Atheisti" ће такође пред нишком публиком промовисати нови ЦД под називом „Uberlauf", тако да ће овај заједнички концерт бити прави празник жестоког звука у комбинацији са старим, добрим провереним хитовима.

Сем што ћемо говорити о предстојећим манифестацијама широм Србије, као што је Контра Фест у Бечеју, који почиње у четвртак, бавићемо се и нечим што ће инспирисати све нас и подстакнути размишљање.
Сат од 14-15 биће посвећен лепоти израза и језика, нашег, али и многих светских. Постоје фразе у сваком језику које су тешко преводиве на неки други, јер се успут губи шарм, печат културе, римовање, игра, па на крају и смисао. Присетићемо се неких наших, али упутити и на стране фразе, којима ћемо покушати наћи најадекватнијег домаћег „пара". Такође, поиграћемо се у проналажењу израза за емоције и стања која осећамо, али до сада нису постојале речи које би их у једном појму именовале и објасниле.

Водитељ: Душица Мијатовић
Ведри тонови: Круна Пинтарић

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи