Нова емисија класичне музике на Радио Београду 2

Недостајала вам је класична музика недељом у термину у коме радним данима слушате емисију Класику, молим?

Од 1. марта 2020. године, сваке недеље, јутарњи термин од 8 до 9 сати на програму Радио Београда 2 биће намењен управо вама и новој музичкој емисији Класика плус.
За све љубитеље класике у најширем смислу, овај музички сат мозаичног типа, са подједнаким тежиштем на композиторима и извођачима, нуди стилски и жанровски најразноврснији садржај. Квалитетни снимци, нова и архивска издања домаћих и страних уметника, употпуњени су кратким коментарима који подсећају на важне датуме у историји музике, осветљавају историјски и социјални контекст периода у коме је изабрана музика настала, као и околности које су композитора подстакле на стварање. Занимљивости из живота уметника, изјаве и анегдоте, неизоставни су сегмент емисије у чијем креирању имају удела и слушаоци и пратиоци емисија Класику, молим и Класика плус на друштвеним мрежама. Актуелности или теме које привлаче пажњу музичке јавности резервисане су за рубрику „У фокусу".

Уредница и водитељка емисије је Маја Чоловић Васић.

Класика плус Класика плус

Autor:
Маја Чоловић Васић

Емисија класичне музике у недељном јутарњем термину (08.00 - 08.55) нуди стилски и жанровски најразноврснији садржај. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара