Зашто су одбијена Дјеца Козаре?

Говоре: Гордан Матић, Лордан Зафрановић, Мирослав Могоровић и Драган Јовићевић

Један од најзначајнијих филмских аутора југословенске кинематографије Лордан Зафрановић, са пројектом Дјеца Козаре, о Јасеновцу, по сценарију Арсена Диклића, по трећи пут је одбијен на конкурсу Филмског центра Србије у категорији дугометражних играних филмова са националном темом.

Један други филм, који се тренутно снима, Дара из Јасеновца Предрага Гаге Антонијевића подржан је на конкурсу Филмског центра Србије. Филм Дане Будисављевић Дневник Диане Будисављевић који третира ову исту тему у документарно-играној форми доживео је велики успех прошле године, а Тихомир Станић и Емир Кустурица одустали су од својих филмова на ову тему, иако су их планирали.

У фокусу данашње емисије биће прича о конкурсима Филмског центра Србије, комисијама, начину одлучивања и разлозима за одбијање Дјеце Козаре. У Споровима у култури говориће директор Филмског центра Србије Гордан Матић, редитељ Лордан Зафрановић, продуцент филма Мирослав Могоровић, а у студију ће бити и уредник културне рубрике недељника НИН и филмски критичар Драган Јовићевић, који ће говорити о томе на који начин се у нашој кинематографији третирају теме од националног значаја.

Уређује и води Ана Вучковић Денчић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво