Разговор са Кристином Ашковић

Вокална уметница Кристина Ашковић

Музичко школовање започела је свирајући хармонику у ОМШ „Станислав Бинички", а нижу и средњу школу соло певања завршила је у класи Марине Трајковић Биџовски у МШ „Коста Манојловић". Потом је уписала ФМУ (класа Р. Бакочевић), а од треће године студија била је у класи Николе Мијаиловића, где је и дипломирала 2009. године.

Током школовања и студирања освојила је бројне награде на домаћим и међународним такмичењима (Републичко такмичење, такмичења „Петар Коњовић", „Лазар Јовановић", „Душко Цвејић"), а била је и полуфиналиста светског такмичења „Марија Калас" у Атини. Усавршавала се и на мајсторским радионицама истакнутих педагога и вокалних уметника, међу којима су Маријана Мијановић, Зоран Тодоровић, Давид Бижић, Оливера Миљаковић, Дарина Такова, Даница Мастиловић, Снежана Стаменковић. Као солиста, одржала је бројне наступе широм Србије, Грчке, Мађарске, Русије, Црне Горе и САД. Била је ангажована и у Мешовитом хору РТС, те као солиста и члан хора Уметничког ансамбла Војске Србије „Станислав Бинички".

 

Остварила је и дугогодишњу и врло успешну педагошку каријеру, а од 2013. године предаје у МШ „Јосиф Маринковић" у Београду.

Аутор емисије: Ана Ћирица

Позитивна трема Позитивна трема

Autor:
Ана Ћирица

Ауторска емисија усмерена је на нашу музичку сцену и бави се превсходно темама у вези са класичном музиком, уз повремене искораке у друге области (џез, "world music"). Циљеви ове емисије су информативног и едукативног карактера: усмерити пажњу ка музичким уметницима који нису довољно медијски експонирани, младима који тек стасавају на том пољу, као и музичарима који нису у првом плану на концертним подијумима... [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво