1 000 057. Рођендан уметности

Прилог Радио Београда манифестацији Рођендан уметности 2020. одељења Уметност звука Европске радиодифузне уније јесте извођење дела „Молитва” аутора Зорана Христића, у режији Зорана Јерковића и Предрага Д. Стаменковића.

То је поклон Радио Београда, одаслат на сателит „Хајдн" уживо са лансирне рампе Студија 6. О комплексности овог подухвата говоре коаутори - уредник серије „Радионица звука", композитор Предраг Д. Стаменковић и тон-мајстор Зоран Јерковић.

Радио Крагујевац ових дана обележава 50 година постојања. Они који памте седамдесете године прошлог века и саме почетке првог електронског медија у Шумадији, сагласни су да је немерљив његов утицај на информисање и културу у граду на Лепеници. Јавиће нам се један од најпоузданијих хроничара времена - Казимир Петровић, дугогодишњи новинар те куће.

У рубрици „Кутија за памћење" емитујемо одломке из разговора Милоша Јевтића са композитором и диригентом Јаковом Готовцем. Ти разговори вођени су 1978. године за циклус емисија „Гост Другог програма", а Готовац је говорио о томе како је „тамбурао" у младости, како је одлучио да за животни позив одабере музику уместо адвокатуре, како је поглед у ћеркину читанку био пресудан за настанак опере „Еро с онога свијета"...

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво