Уручење награде Лазар Трифуновић

Дневни магазин културе Радио Београда 2

У емисији Културни кругови данас пратимо свечаност у Културном центру Београда у оквиру које ће бити додељена два престижна стручна признања из области промишљања савремене и ликовне уметности у нашој земљи.

Реч је о наградама „Лазар Трифуновић" и признању ДИУС, а добитници су историчарка уметности и кустоскиња Симона Огњановић и кустос Мирослав Карић.

Стижу нам вести из Музеја савремене уметности где су представљени резултати ретроспективне изложбе „Чистач" Марине Абрамовић која улази у завршницу. Сазнаћемо и који су програмски планови ове институције за наредни период.

Говорићемо и о монографији „Престони Крагујевац", чији су аутори др Радомир Ј. Поповић, др Александра Вулетић и мр Предраг Илић, овогодишњи добитници Награде „Ђурђе Јеленић", коју додељује Задужбина Ђурђа, Данице и Јованке Јеленић.

Емисију припрема и води Сара Арсеновић.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво