Волимо и ми зелено, ал' трпимо

Еколошки магазин

Одлуком градске управе, у Београду је од почетка године забрањена употреба пластичних кеса. Дозвољене су само биоразградиве и папирне. Ту је тачка за доносиоце одлуке - даље или не знају или је много компликовано, а задовољава главни критеријум: изгледа тако неодољиво зелено! Елем, биоразградиве кесе, како кажу стручњаци, у Србији не постоје. Произвођачи у обичне додају адитиве и оне постају оксидеграбилне. Осим што им се тешко изговара име - још су и забрањене у ЕУ. Гости емисије су Игор Јездимировић из Инжењера заштите животне средине и Драган Стевановић, секретар Удружења за хемијску, гумарску и индустрију неметала Привредне коморе Србије.

ЕПС је почетком деведесетих производио толико струје да је било и за извоз и за бивше југословенске републике, а проценат из обновљивих извора био је виши од европског. Сада је једва на позитивној нули, а да нас - којим чудом - приме у ЕУ, не би имао новца да плаћа годишње дозволе за емисије ЦО2. Чућете проф. др Павла Петровића.

Приче о различитим начинима борбе против изградње мини хидроелектрана - од директне подршке људима на терену, преко упорног инсистирање на ономе што је регулисано прописима, па до одбијања да те застраше и зауставе привођењем на полиграф - испричаће вам Алма Миџић из Удружења Црвена из Сарајева, Наташа Миливојевић из Удружења Рзав из Ариља и Миња Николић из Савеза месних заједница Стара планина.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић  

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво