Аутори из ширег избора за Награду „Никола Милошевић"

У божићном издању емисије "Културни кругови" представљамо књиге које су у конкуренцији за Награду „Никола Милошевић” Радио Београда 2 за најбољу књигу у области теорије књижевности и уметности, естетике и филозофије објављену у 2019. години.

Жири, који ове године ради у саставу: проф. др Зоран Пауновић, проф. др Драган Проле и проф. др Ива Драшкић Вићановић (председница), размотрио је све приспеле предлоге, одабрао књиге које испуњавају услове за учешће на конкурсу и одлучио да у шири избор за овогодишњу награду уђе девет књига.

Реч је о књигама Зорана Арсовића „Поетика отетог свијета: трактат о ђаволу, филозофска прича" (Матица српска - Друштво чланова Матице српске у Републици Српској), Небојше Грубора „Егзистенција и дистанца, студије о Хајдегеровој филозофији" (Завод за уџбенике), Предрага Милидрага „Устројство створеног бића у Де Ентеу Томе Аквинског" (Академска књига, Институт за филозофију и друштвену теорију), Ненада Николића „Идентитет српске књижевности: прича о књижевноисторијској идеји" (Српска књижевна задруга и Партенон), Сретена Петровића „Естетика и доживљај: љубитељу уметности и лепоте" (Дерета), Ненада Ристовића „Античка књига и рано хришћанство у дијалогу: Октавије Минуција Феликса" (Матица српска), Ирене Фикет „Делиберативно грађанство" (Академска књига, Институт за филозофију и друштвену теорију) и Ненада Цекића „Утилитаризам и Бентамова филозофија морала" и „Филозофија морала Џона Стјуарта Мила - Мил и миловски утилитаризам" (Академскa књигa). Са члановима жирија разговарамо о овогодишњој продукцији, а са ауторима о њиховим идејама у објављеним делима.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

 

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи