Говори да бих те видео

Документарни програм: Дневник једног мисионара

На позив високопреосвећеног митрополита Централне Африке господина Никифора, митрополит Китруса, Катерине и Платамона у Грчкој, високопреосвећени владика Георгије боравио је 18 дана у Конгу. Пошао је са задатком да се упозна са видовима Мисионарске канцеларије Грчке и са активностима православне цркве у Конгу, као и да одржи предавања из Литургике на православном богословском факултету. Током боравка водио је дневник и по повратку, од тих утисака и доживљаја сачинио књигу „Осамнаест дана у Конгу". Књига је код нас објављена у издању Верског добротворног старатељства Српске православне цркве, а први пут је представљена на овогодишњем Београдском сајму књига. Сав приход од ове књиге употребиће се као помоћ за изградњу бунара пијаће воде у Конгу, који су тамо преко потребни и нема их довољно.

Приликом представљања књиге „Осамнаест дана у Конгу" лично је дошао и о својим искуствима говорио митрополит Китруса, Катерине и Платамона. То је била прилика да забележимо његово збиља надахнуто и искрено предање о тим данима мисионарења у Конгу, а део онога што је речено пренесемо у емисију Дневник једног мисионара.

Тонска реализација: Ненад Ђорђевић

Новинар: Драгана Вељковић

Говори да бих те видео

Autor:
Група аутора

Серија полусатних документарних репортажа, за чији је скупни назив узета позната Сократова изрека: "Говори да бих те видео". Ова оригинална продукција Радио Београда 2 сједињује квалитете актуелног друштвеног ангажмана и култивисане радиофонске обраде. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво