Говори да бих те видео

Документарни програм

О смислу и значају културно-туристичке манифестације „Дани шолопајске панораме" за емисију Говори да бих те видео говори Драган Марјановић, председник скупштине удружења „Шилопајска панорама", идејни творац и организатор ове културно-гастрономске манифестације, у чијој је основи ревитализација некада веома богатих и успешних села овог дела Шумадије.

„Дани шилопајске панораме"су ове године окупили око 5000 људи, грађана Горњег Милановца и околине, а поред јубилеја манифестације прослављено је и осамдесет година од освећења Цркве Светог Николе. Свету архијерејску литургију служио је владика жички Јустин.

„Дани шилопајске панораме" били су и повод за пуштање у рад воћарске задруге „Шилопај", која је по мишљењу многих битан фактор за опстанак пет села која гравитирају ка Шилопају.

Током три дана манифестације посетиоци су уживали у предивним погледима на панораму шилопајског краја. Музички програм ове године употпунила је дива народне музике Лепа Лукић, а представљена су и традиционална јела овог дела Шумадије.

Аутор емисије је Биљана Ђоровић.

Говори да бих те видео

Autor:
Група аутора

Серија полусатних документарних репортажа, за чији је скупни назив узета позната Сократова изрека: "Говори да бих те видео". Ова оригинална продукција Радио Београда 2 сједињује квалитете актуелног друштвеног ангажмана и култивисане радиофонске обраде. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара