Време музике

Поводом првог ауторског концерта, гост емисије је Срђан Хофман, композитор и професор емеритус ФМУ у Београду.

Срђан Хофман је на Музичкој академији у Београду, у класи Станојла Рајичића, завршио основне (1968) и магистарске студије (1972). Усавршавао се у Дармштату (1974), Штутгарту и Келну (1975). Радио је на Катедри за композицију и оркестрацију Факултета музичке уметности у Београду,од 1974. године, где је прошао сва звања - од асистента до редовног професора. Oбављао је и дужности шефа Тонског студија факултета (који је и основао), шефа Kатедре, продекана и декана факултета. Био је и проректор Универзитета уметности у Београду, председник Удружења композитора Србије и Управног одбора СОКОЈ-а, а један је од оснивача и први селектор Међународне трибине композитора. Такође, био је и секретар Националне секције Међународног друштва за савремену музику (ISCM). Дела су му извођена на многим значајним светским фестивалима за савремену музику, у земљама Европе, Америке, Азије и у Аустралији. Добитник је више признања, а издвајају се награде Међународне трибине композитора 1994. и 1995. године, награде „Стеван Мокрањац" 2010. и 2015, као и Велика плакета Универзитета уметности у Београду.

У среду, 13. новембра 2019. од 19h, у Великој сали Руског дома биће одржан његов први ауторски концерт поводом обележавања 75 година живота.

Наступају: Трио Покрет, Дуо харфи, Ансамбл за нову музику Градилиште, Гудачи Светог Ђорђа и хор Collegium Musicum, а дириговаће Драгана В. Јовановић и Иван Марковић.

Уредник и водитељ емисије: Ана Ћирица

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво