Чекајући ветар

Еколошки магазин

Водену површину од педесет квадратних километара у Србији чува један рибочувар за плату од четрдесет хиљада месечно. Исту површину настањују рибе чија је тржишна вредност око дванаест милиона евра. Сваког дана украде се минимум десет тона рибе. Украдена риба слободно се продаје по пијацама и ресторанима. Новинар Драган Гмизић аутор је документарног филма "Грабљивци".

Ваздух се у последње време толико видео да је и држава морала да каже неку реч, иако за њу то баш и није топ тема. Некако јој је безвезе да улаже велики труд и новац са циљем да се нешто не види. Више воли да шљашти, па нека кошта колико кошта, бар сви виде шта је плаћено. Kошава по Београду бесплатно чисти, таман да удахнемо и видимо где смо. Гост емисије је Александар Мацура из РЕС фондације.

Светска здравствена организација дефинисала је здравље као стање потпуног физичког, менталног и социјалног благостања, а не само одсуства болести и онеспособљености. Последњих деценија истражује, упозорава, усмерава, подиже свест, указује... Kако то изгледа изнутра, колико се овој организацији верује, да ли доносиоци одлука озбиљно схватају препоруке и колико може да се уради на подизању здравственог благостања неког народа, уколико политичари одбијају сарадњу? Гошћа емисије је др Елизабет Пауновић, консултант Светске здравствене организације.

Ватрогасци, мештани и киша угасили су пожар на Старој планини... а онда су дошли авиони из Русије. Чућете Александра Панића.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво