Невидљиви људи

100 година радија у Европи

Ових дана, прецизније, 6. новембра, обележавамо 100 година радија у Европи. У сусрет овом датуму хитамо причом о холандској радио станици PCGG. У многим прегледима развоја медија, овај холандски радио није забележен. Стручњак за историју медија Бас Агтерберг из холандског Института за звук и слику, упознаје нас са пионирима холандске радиофоније међу којима је најзначајнији Хансо Идзерда, који је поставио темеље технолошког развоја, али и најављује програме којима ће холандска радио-дифузија обележити овај важан јубилеј.

Најављујемо и почетак овогодишњег емитовања FLUX радија. Реч је о аудио-пројекту, периодичној online радио-станици коју реализују студенти Катедре за менаџмент и продукцију Факултета драмских уметности у Београду. Најважнија новост ове године је креирање драмске редакције и емитовање оригиналног, аутохтоног радио-драмског и музичког програма. У госте нам долазе Емилија Бошњаковић, директорка програма и Огњен Недељковић, који је уз Марију Симић, оснивач Драмске редакције FLUX радија.

У рубрици „Кутија за памћење" емитујемо одломке из разговора који је Милош Јевтић водио са књижевником Богданом Чиплићем, етнологом, истакнутим драмским писцем, једно време управником Српског народног позоришта и оснивачем тамошње Опере. Чиплић је за циклус емисија „Гост Другог програма" говорио 1977. године.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво