Чекајући ветар

Еколошки магазин

Иницијатива Не давимо Београд добила је званични одговор Европске инвестиционе банке: одбија да финансира спалионицу у Винчи. Онаква какву су је овде замислили, спалионица удаљава Србију од циљева постављених у Поглављу 27 који се тичу рециклирања и циркуларне економије; допринеће даљем загађењу ваздуха, а грађани Београда ће у наредних тридесет година за то давати велике паре. Гост емисије је Владимир Радоичић.

Слаби капацитети локалне инспекције, политички притисак на њихов рад и неповерење грађана - неки су од утисака после семинара који је Министарство заштите животне средине организовало за инспекторе, медије и организације цивилног друштва. О томе, али и о опасностима незаконитог паљења стрњике и загађењу реке Криваје, говори Ратко Ђурђевац, председник ЕП Врбас.

Медији су са уживањем пренели филмски лепу и нестварну слику посете светски познатог музичара Ману Чаа борцима за реке у Топлом Долу на Старој планини. Чућете Снежану Илић и Милана Симоновића, заслужне што је сада и Ману Чао један од оних са поруком: Реке вам не дамо!

Еколошко друштво Градац из Ваљева једно је од ретких коме је дато на управљање заштићено подручје. Основани 1986, најстарије су еколошко друштво у бившој Југославији. Река Градац и даље може да се пије, природа је бајковита, а једине проблеме праве људи. Чућете Драгана Димитријевића.

Базар без отпада, одржан на Green фесту, окупио је локалне произвођаче чији производи после стварања и употребе остављају најмању могућу количину отпада.

Аутор и водитељ: Александра Вукићевић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво