Невидљиви људи

Емисија о радију и радиофонском стваралаштву

На 64. Међународном београдском сајму књига продукција аудио-књига је знатно испод очекиване, али je захваљујући Фондацији „Фиби" и Библиотеци за слепе „Мр Омер Маринков" објављено дело Александра Диме „Леди Хамилтон", уз говорне записе у трајању од готово 23 часа. Уредница аудио-издања Невена Јовановић и Мирјана Дамњановић Вучковић, наша колегиница са Радио-телевизије Војводине која је интерпретирала књигу, у емисији Невидљиви људи говоре о изазовима рада на звучним књигама.

У међуратном периоду, везе између дневног листа Политика и Радио Београда биле су толико чврсте да су ове две свакако најзначајније медијске куће делиле велики број сарадника. Осим што су вести за програм Радио Београда припремали новинари Политике - од Станислава Винавера, Бранислава Нушића, Вељка Петровића, Иве Андрића и Ђорђа Костића, преко Слободана Петровића Пеције, Спасеније Пате Марковић и Бранислава Димитријевића Брандима, до Алексе Маркишића и Клавдије Жухине, они су утиснули свој стваралачки печат златним словима у историју обеjу кућа. Гост емисије Слободан Гиша Богуновић, аутор књиге „Људи Политике - Лексикон сарадника 1904-1941", представиће нам значај и дубину тих веза.

У рубрици „Кутија за памћење" Милош Јевтић ће се, специјално за ову прилику, присетити почетака Београдског сајма књига, а чућемо и одломке из разговора које је за циклус емисија „Гост Другог програма" водио са Александром Вучом.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво