Град

Дани Ориса 2019

У загребачкој концертној дворани Лисински, 19. и 20. октобра одржани су 19. Дани Ориса - архитектонски симпозијум који је и ове године окупио професионалце и студенте из регије. Предавачи, од легендарног швајцарског архитекте Мариа Боте (Botta) и међународно познатог хрватског тима 3ЛХД, Марте Торн (Martha Thorne), извршне директорке Прицкерове награде за архитектуру, Ведрана Мимице, последњег декана Берлаге института у Ротердаму а данас професора у Америци, чилеанског архитектонског фотографа Кристобала Палме (Cristóbal Palma)... говорили су о изазовима с којима се данас архитекти срећу, о образовању будућих и перманентном учењу оних који су већ деценијама у овој професији.

У Граду, о образовању и грађењу, о теорији и пракси архитектуре, о улози архитеката и наградама... говоре Ведран Мимица, професор и теоретичар архитектуре, Марта Торн, извршна директорка Прицкерове награде и Мароје Мрдуљаш, теоретичар архитектуре и један од модератора Дана Ориса.

Аутори емисије су Снежана Ристић и Радоња Лепосавић.

Град Град

Autor:
Снежана Ристић и Радоња Лепосавић

Индивидуалистички, критички модел културе рађао се и развијао са рађањем и развојем urbsа – један од путева данашње рехабилитације индивидуализма је онај који нас враћа у Град. Комплексност урбане форме предложак је за структуру емисије. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво