Позитивна трема

Разговор са Марином Ненадовић

Марина Ненадовић почела је да учи флауту у класи проф. Марије Грасели у Београду, а потом отишла у Њујорк где је дипломирала и магистрирала на Mannes College of Music у класи проф. Томаса Најфингера. Усавршавала се на семинарима еминентних педагога Николеа, Адорјана, Лардеа, Бенета и других. Током студија наступала је као солиста и камерни музичар у САД и Канади. Од 1989. године свирала је на месту прве флауте оркестра Опере и Балета Народног позоришта, а од 1995. оркестра Београдске филхармоније. Наступа као солиста и изводи соло репертоар за флауту свих епоха и то са оркестром Београдске филхармоније, Нишким симфонијским оркестром, оркестром „Станислав Бинички", камерним оркестром Љубица Марић, Гудачима Светог Ђорђа, Симфонијета Београд.

Оснивач је и члан Дувачког квинтета Београдске филхармоније и трија Тимбре (трио за флауту, виолу и харфу) са којима бележи бројне наступе на концертима и фестивалима у земљи и иностранству и организује успешне семинаре камерне музике. Наступала је као члан Опере Мадленијанум, а члан је ансамбла Градилиште. Наступала је на водећим домаћим музичким фестивалима (НОМУС, БЕМУС, НИМУС, Трибина композитора, фестивал КоМА). Интензивно се бави педагошким радом и тренутно ради у Средњој музичкој школи „Јосиф Маринковић" у Београду.

„Приватно волим мир и немир, добро друштво, сунце, Дунав, путовања, шетњу, планине (врхове!), море (у било ком облику), добар разговор, увек музику, децу, књигу, књигу, књигу, стварно добру кафу, тишину, буку, људе, музеје и добро вино."

Аутор емисије: Ана Ћирица

Позитивна трема Позитивна трема

Autor:
Ана Ћирица

Ауторска емисија усмерена је на нашу музичку сцену и бави се превсходно темама у вези са класичном музиком, уз повремене искораке у друге области (џез, "world music"). Циљеви ове емисије су информативног и едукативног карактера: усмерити пажњу ка музичким уметницима који нису довољно медијски експонирани, младима који тек стасавају на том пољу, као и музичарима који нису у првом плану на концертним подијумима... [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво