Чекајући ветар

Еколошки магазин

Пољопривредни факултет у Земуну јавности је на један дан учинио доступном збирку инсеката стару више од пола века. Била је то прилика и за причу о метлици, инсекту који се сада не виђа, а својевремено је његов рој зауставио воз на једној прузи у Србији; о инвазивним страним врстама које домаће птице неће да једу; о способности ових малих животиња да намиришу оно што им је важно, а удаљено је пет, па и тридесет километара. О томе говори др Оливера Петровић Обрадовић.

Ситуације које одрасли сматрају уобичајеним и безазленим, код деце могу да изазову стрес једнак оном који осећамо кад останемо без блиске особе. Стручњаци зато препоручују кућне љубимце - смањују стрес, уз њих деца најбоље развијају емпатију и одговорност, а показало се и да брже науче да читају. Највише воле да читају куцама и мацама јер их слушају, не прекидају и немају примедбе.

Зелена омладина Србије креће са радионицама о климатским променама; дневни лист Блиц и компанија Вип мобиле почели су другу фазу чишћења река у Србији, а завршена је Конференција Вода за сутра, у организацији Друштва Водни агент, одржана у Ријеци, Карловцу и Рогашкој Слатини.

Аутор и водитељ: Александра Вукићевић 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво