Невидљиви људи

Драгана Ковачевић - добитница Златног микрофона

Гошћа емисије Невидљиви људи је Драгана Ковачевић, добитница овогодишњег признања Радио Београда „Златни микрофон" за вишегодишњи рад, стваралаштво, допринос квалитету и слушаности програма.

Почела је у „Делометру", била је репортер „Зеленог мегахерца", водитељ и уредник „Путоказа", па култне емисије „Нико као ја". Ређале су се затим емисије такође велике популарности, које су бојиле културни простор Србије: „Форум", „Путевима културе", „Седам уметности", „Резервисано за", „Клуб 2", „Окрени 0"... Творац је и више документарних емисија, а данас је препознатљива по ауторској емисији „Читач". Уредница је Редакције за светску сцену и суседне културе Радио Београда 2, а за свој рад награђивана је Годишњом наградом РТС-a и Златном значком Културно-просветне заједнице Србије.

У „Кутији за памћење", на Дан проналазача Србије, моћи ћете да чујете одломке из разговора Милоша Јевтића са нашим познатим научником, универзитетским професором и доктором техничких наука Рајком Томовићем. Један од наших највећих роботичара, конструктор прве антропоморфне вештачке шаке у свету, прве аутоматизоване фабрике у Југославији и првог српског дигиталног компјутера, говорио је у емисији „Гост Другог програма" 1975. године.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво