Гутенбергов одговор

Савремена српска књижевност

У првом делу емисије представљамо књигу Иване Дукчевић "Уметност путовања". Последњих година, путопис као жанр враћа се у нашу књижевност следећи традицију познатих књижевника: Mилоша Црњанског, Растка Петровића, Исидоре Секулић и других аутора.

Приче с путовања Иване Дукчевић, настале су као резултат њеног дугогодишњег путничког искуства, истраживања и сазнања о пределима чија су историја, уметност и култура оставиле у ауторки дубок траг.

У књизи "Уметност путовања" читамо путописе из Јапана, Турске, Ирана, Италије и Шпаније. Ивана Дукчевић завршила је Факултет примењених уметности и дизајна у Београду.

У СКЦ-у у среду је одржано књижевно вече "Читање као начин постојања", посвећено сећању на проф. др Мирољуба Јоковића. Мирољуб Јоковић је дипломирао на Филолошком факултету Универзитета у Београду, Одсек југословенска и општа књижевност. Докторирао је на истом факултету, као и на Универзитету у Нансију у Француској.

Био је универзитетски професор, теоретичар књижевности и књижевни критичар. Аутор је више значајних научних монографија и студија. Дубок траг оставио је у култури Рашке као сарадник Центра за културу "Градац", где је уређивао часопис за књижевност, уметност, науку и културу "Рашка".

Гост емисије је др Ана Стишовић Миловановић, универзитетски професор, књижевни критичар и теоретичар.

Емисију уређује и води Драгана Ковачевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво