Филморама

Емисија о филму

У данашњој емисији идемо у сусрет Лесковачком интернационалном фестивалу филмске режије LIFFE-у, који ће се у Лесковачком културном центру одвијати од 18. до 22. септембра. Говорићемо о програму фестивала, а у оквиру њега и представљању нове игране серије Група, коју ћемо ускоро гледати на нашој телевизији.

Гост данашње емисије биће Урош Томић, филмски редитељ и један од креатора ове серије, која је и пре емитовања побудила велико интересовање. У серији од једанаест епизода, у којој ћемо пратити три групе јунака - полицајце, криминалце и тинејџере, улоге тумаче Игор Бенчина, Денис Мурић, Војин Ћетковић, Нела Михаиловић, Бранка Катић, Ирфан и Павле Менсур, Филип Ђурић, Борис Исаковић... Урош Томић ће говорити о развоју ове серије, сценарију, сарадницима, очекивањима, и свом досадашњем раду.

Сутра ће по петнаести пут у Југословенској кинотеци бити отворен програм Дана мексичког филма, а публика ће до 22. септембра моћи да се упозна са златним добом мексичке кинематографије кроз пет дигитално рестаурираних филмова снимљених средином 20. века. Најавићемо и овај програм.

 

Емисију уређује и води Ана Вучковић Денчић

Насловна фотографија: Серија Група

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се