Чекајући ветар

Еколошки магазин

Глас Снежане Јандрлић и природа могу да се опишу заједничким придевом - моћно. Од музичке сцене се удаљила, а склад са природом постао је начин живота. Бави се макробиотиком, ради макро-веге кетеринг и држи семинаре на тему квалитетнијег живљења и самоосвешћивања. Активна је и у грађанском отпору и борби против еколошких проблема и њихових извора. Она је гошћа данашње емисије.

Овог лета на Златибору је одржана прва Академија "Сарадници сунца" , седмодневни стваралачки камп намењен младим талентованим песницима из читаве Србије. То је пројекат новоосноване Фондације "Ршум", чији је оснивач и председник омиљени дечји песник Љубивоје Ршумовић. Чућете како лепота природе утиче на поезију, који су изазови "искакања" из урбаних оквира и ко је донео прву шаргарепу у Љубиш, песниково родно место.

Удружење  Animal Rescue Србија, које се бави спасавањем животиња из критичних ситуација, одржало је на Општини Врачар практичну обуку за волонтере. Један од главних циљева је да свака општина у Србији има спасилачке тимове који ће у својој средини спасавати животиње, али ако затреба и људе. Општина Врачар, која је и pet friendly, прва се одазвала позиву на сарадњу.

У организацији Петком за будућност и Зелене омладине Србије, у петак ће бити одржан Климатски штрајк у Београду, под слоганом "Млади захтевају промене". Њихови захтеви су: информације о стању животне средине у Србији, хитна климатска акција и увођење еколошког образовања.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.   

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво