Позитивна трема

Разговор са Срђаном Станићем

Дипломирао је виолончело на ФМУ у Београду у класи Ф. Јаковчић. Почео је активно да се бави раном музиком на Одсеку за рану музику МШ „Јосип Славенски" у класи М. Ристића.

Свира виолу да гамба и барокно виолончело у више ансамбала: Ренесанс, Београдски барок, Anonimus 4, New Trinity Baroque. Био је и члан ансамбала за рану музику: Flauto Dolce alias „Joculatores", Парнас, Tempera Barocca, Ludus Musicus, где се бавио средњовековном музиком...

Усавршавао се на барокним курсевима и мајсторским радионицама у земљи и у иностранству и сарађивао са бројним истакнутим уметницима са подручја утемељене историјске интерпретације као што су Холанђанка Антоанет Ломан - барокна виолина и виола, затим лаутиста Мајкл Филдс, сопран Лаура Антоназ, чембалисткиња Марија Лујза Балдасари, Предраг Нововић, Дивна Љубојевић и „Мелоди".

Остварио је велики број концерата у земљи и у иностранству свирајући музику средњег века, ренесансе и барока.
Један је од оснивача Центра за рану музику „Ренесанс" (августа 2004).

Члан је Удружења оркестарских уметника Србије.
Запослен је у Симфонијском оркестру РТС-а, а ради и као професор виоле да гамба на Одсеку за рану музику МШ „Јосип Славенски" у Београду.

Аутор емисије: Ана Ћирица

 

Позитивна трема Позитивна трема

Autor:
Ана Ћирица

Ауторска емисија усмерена је на нашу музичку сцену и бави се превсходно темама у вези са класичном музиком, уз повремене искораке у друге области (џез, "world music"). Циљеви ове емисије су информативног и едукативног карактера: усмерити пажњу ка музичким уметницима који нису довољно медијски експонирани, младима који тек стасавају на том пољу, као и музичарима који нису у првом плану на концертним подијумима... [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво