Чекајући ветар

Еколошки магазин

На светском такмичењу из екологије, одржаном овог лета у Канади, екипа из Србије била је најуспешнија од укупно 53 земље. Ученици из Београда аутори су најбољих есеја са предлозима решења будућег живота на копну. Са својом менторком, наставницом биологије Марином Дрндарски, они су гости данашње емисије.

Азил за напуштене псе "Риска" постоји од 2000. године. Име је добио по керуши која је са својим штенцима живела на том плацу. Животињама треба обезбедити храну и лечење, а одржавање азила захтева сталну бригу о хигијени и различите поправке. Већина паса у азилу проведе читав свој живот. Опстанак овог уточишта зависи искључиво од добровољне помоћи и донација. Овог септембра покренута је кампања са циљем да се обезбеде средства за куповину хране за месец дана, а затим и за континуирану новчану помоћ. Гошћа емисије је Миља Кривокућа, једна од четворо волонтера који брину о 250 паса, понекој маци и једној корњачи.

Због неисправног пречистача отпадних вода, који годинама није у функцији, на неколико места попустио је бедем код Темерина. Загађена вода и фекалије уливају се у канал и угрожавају Парк природе Јегричка. Чућете Роберта Карана.

Једном домаћину сури орлови су однели два јагњета, 18 кокошака, пса и мачку. Разумљиво је ако он није ганут чињеницом да се ова строго заштићена и ретка врста грабљивица гнезди у кањону Орловаче. Еколошко Удружење Рзав из Ариља, уз помоћ Организације Орка, организовало је постављање хранилишта на овој територији, што ће помоћи и животињама и локалном становништву.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.  

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво