Дигиталне иконе

У данашњем издању емисије Дигиталне иконе разговарамо са Катарином Петровић (1986, Ниш), овогодишњом добитницом Награде „Мангелос", уметницом у чијем стваралаштву се преплићу уметност, наука и технологија.

Катарина Петровић живи и ради у Холандији, истражује процесе стварања и појам генеративности, у раду користи медије као што су текст, језик, звук и код. Завршила је мастер студије на департману ArtScience Краљевског конзерваторијума и Краљевске академије уметности у Хагу, као и основне и мастер студије на Факултету ликовних уметности у Београду, на Одсеку за сликарство. Усавршавала се и излагала у бројним европским градовима, а коиницијаторка је и платформе ArtScience Forum.

Током лета је кратко била у Београду и тада смо разговарале о престижном признању које носи име Димитрија Башичевића Мангелоса, историчара уметности и родоначелника концептуалне уметничке праксе на простору бивше Југославије. Разговарали смо о дигиталним технологијама и стваралаштву, Катаринином раду и истраживањима, генеративној уметности, софтверима и Јупитеровим радио-сигналима...

Уредник и водитељ: Тамара Вученовић

Насловна фотографија: Тамара Вученовић и Катарина Петровић 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво