Дигиталне иконе

У данашњој емисији слушамо ексклузивни интервју који је за Радио Београд 2 дао Џејми Бартлет.

Џејми Бартлет је истраживач, писац, блогер и директор Центра за анализу друштвених медија у организацији Демос. Чланке објављује у Телеграфу, Гардијану, Сандеј Тајмсу, живи у Лондону. Пише о онлајн екстремизму, даркнету, крипто валутама, употреби друштвених медија у политичке сврхе, о технологијама надзирања интернета, демократији и цензури. Бартлет је боравио недавно у Београду и учествовао на трибини о својој књизи "Даркнет", коју је објавила ИК Лагуна.

Док је припремао ову књигу, укључивао се у онлајн форуме са бизарним и увредљивим садржајима, прикључивао се екстремистичким групама и посећивао илегална онлајн тржишта дроге. Након годину дана настала је књига "Даркнет", у којој је на убедљив и сугестиван начин описао различита искуства са овог својеврсног путовања кроз "тамну" страну интернета. Писао је, између осталог, о фашизму и национализму, о биткама које су из реалног прешле у виртуелни свет, онлајн култури, виртуелном злостављању и интернет активизму.
За емисију Дигиталне иконе говорио је о многим темама: о конструктувним и деструктивним супкултурама на интернету, друштвеним мрежама, демократији и контроли, о томе које искуство му је најтеже пало док је истраживао даркнет за потребе писања ове узбудљиве књиге.

Уредница и водитељка: др Тамара Вученовић 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво