Степеник

КУЛТУРНА УПОРИШТА ПОЛИТИКЕ

"Нације имају своју историју, митове, хероје, издајнике, традицију и обичаје, специфичне менталитете људи и тако у недоглед. Једном речју, нације памте. Национално памћење је опет често опскурно, селективно, понекад слепо, али истовремено и неопходно, заштитничко, оријентишуће, инспиративно, охрабрујуће, славно и херојско. Огледало будућности са мање или више наде у одразу. Национално сећање...чини управо најважније упориште политичке културе", пишу аутори на почетку књиге "Културна упоришта политике".

У уводном делу такође наводе да је књига настала "као плод разговора између професора и његових бивших асистената о историји, природи, приступима , политичким сећањима, те утицају политичке културе на међуетничке односе у региону западног Балкана".

Професор је др Ненад Кецмановић, редовни професор на Факултету политичких наука у Београду а његови бивши асистенти су др Ђорђе Вуковић, ванредни професор на Факултету политичких наука у Бања Луци и др Бојан Вранић, доцент на Факултету политичких наука у Београду.

О књизи "Културна упоришта политике" у данашњем Степенику разговарамо са др Бојаном Вранићем.

Аутор емисијe је Светлaна Јајић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво