Невидљиви људи

Емисија о радију и радиофонском стваралаштву

Овога пута о могућностима визуелизације радијског садржаја говоримо кроз ракурс визуелних уметника. Наиме, у Панчеву и Београду тренутно борави уметница из Берлина Софија Хирш (Sophia Hirsch), једна од овогодишњих учесница пројекта Street Art Rezidenture. На изложби њених принтова у Кваки 22 имали смо прилику да разговарамо о њеном раду на анимираним филмовима у оквиру пројеката транс-дисциплинарне презентације радио-драма у ванрадијском контексту. Хиршова је визуелизовала радио-драму „Хамлет-машина" Хајнера Милера у продукцији немачког радија MDR (Mitteldeutscher Rundfunk).

Од сличних пројеката код нас, свакако је на најбољи пријем наишла „Радиовизија". Оригиналне звучне записе гласова наших великана, сачуване у Тонском архиву Радио Београда, ауторски тим је оплеменио визуелно, ликовно и музички и на потпуно нови начин дочарао сензибилитет свих тих прича.

У рубрици „Кутија за памћење" на стодвадесету годишњицу рођења академика Велибора Глигорића, емитујемо одломке из разговора Милоша Јевтића са овим истакнутим књижевним и позоришним критичаром, универзитетским професором, оснивачем и уредником многих књижевних листова и председником САНУ. Академик Глигорић је 1974. године био први саговорник Милоша Јевтића у новом циклусу емисија „Гост Другог програма".

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи