Антикотека

Пројекат „Три фонтане” и ансамбл Unikorn

У данашњој емисији слушаћете маштовит програм са симболичним насловом „Три фонтане" једног од најатрактивнијих састава посвећених извођењу ране музике на данашњој концертној сцени, аустријског ансамбла Unikorn (Једнорог). Реч је о још једном пројекту којим „Једнорог" открива скривене делове европске музичке баштине средњег века и ренесансе. Овога пута, иза наслова „Три фонтане" крије се музика из турбулентног времена око 1400. године, са делима из такозваног стила „аrs subtilior".

У рубрици „Антикоскоп" говоримо о једној скоро сасвим непознатој музичкој личности која дели судбину многих уметника сличне професионалне позиције. Представићемо асистента, секретара и преписивача нота Георга Фридриха Хендла, композитора чије и име као да симболише његову невидљивост у историји, али чији значај за музику 18. века није тако мали као што се веровало - Џона Кристофера Смита Млађег.

Емисију уређује и води Бојана Жижић.

Антикотека Антикотека

Autor:
Бојана Жижић

Антикотека (недељом, 16.00-17.00) води слушаоце у свет ране музике и прати делатност уметника специјализованих за ову област који свирају на инструментима из епохе или њиховим копијама. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара