Невидљиви људи

Човеку је мали свет...

После вести коју је телексом јавила НАСА око поноћи 20. јула да ће први људи раније крочити на Месец, Радио Београд је одмах реаговао: није прекинуо програм, већ је успоставио везу са Хјустоном и космонаутима. Та емисија названа је „Долазак првих људи на Месец - НАЈДУЖА РАДИО-ЕМИСИЈА".

Невидљиви људи ове суботе, тачно 50 година касније, доносе подсећање на те незаборавне тренутке 20. јула 1969, на директан радио-пренос слетања на Месец, на гласове Армстронга, Олдрина, Колинса, на реаговања бројних стручњака окупљених у београдском и у студијима осталих центара југословенске радио-дифузије, али и грађана светских метропола које су бележили познати репортери и дописници Радио Београда.

Јавио се тада из Истанбула и један од тих легендарних радио-репортера - Радивоје Марковић, доајен спортског новинарства и Радио Београда. Његов портрет очекује вас у рубрици „Ко је радио на Радију", а „Кутија за памћење" ове суботе доноси одломке из разговора Милоша Јевтића са композитором, педагогом и музичким критичарем Марком Тајчевићем. Ови разговори вођени су у емисији Гост Другог програма 1975. године.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

Насловна страна: Баз Олдрин на Месецу - мисија „Аполо 11" 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво