Чекајући ветар

Еколошки магазин

Незапамћене суше и поплаве, незапамћено ниске или високе температуре - незапамћени су са људске тачке гледишта. Да могу, морски сунђери би можда испричали другачију причу - животни век неких од њих је и неколико хиљада година. Да ли су климатске промене само природни ритам Планете, а ако у природи нема ничег неприродног - да ли људи себи и својим активностима придају већи значај него што заслужују? Гост емисије је Владимир Билак, аутор сајта Метеологос.

Био новинар из Србије у Финској, па инспирисан овдашњим догађајима питао Финце како решавају проблем нелегалног складиштења опасног отпада. Остао је без планираног текста, али не зато што Финци нису разумели језик на коме је постављено питање. Може ли животна средина да занима грађане ако не занима државу и зар није превише очекивати од медија да буду и едукатори и спасиоци?

Ауто може да се прегреје на сунцу, а дете у њему да добије топлотни удар, чак и при спољној температури од само 17 °Ц. О томе како избећи опасности приликом боравка у води и на сунцу, као и о апликацији Фластерко, веома корисној за све оне који се баве децом, говори др Марија Марковић.

У каналу Бачки Петровац - Каравуково од четвртка пливају стотине килограма мртве рибе. Вода је масна, што инспекторима указује на течност која је испуштена у канал, а грађани се жале на несносан смрад. О томе говори Јан Макан из еколошког Удружења Зелени Петровац.

Центар за истраживање јавних политика позива студенте да учествују у наградном конкурсу Фонда Светлана Ђурђевић Лукић, са радовима из области људске безбедности, где је једна од тема климатске промене и природне катастрофе у Србији.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво