Чекајући ветар

Еколошки магазин

Бити веган значи поштовати сва жива бића и њихова права, а себе схватити као део који са осталим бићима чини целину. Више од 70 милијарди животиња годишње се узгаја због хране. На свету је десет пута више фармских животиња него људи. Вегани истичу да је та врста производње хране један од највећих загађивача животне средине, а на често питање: одакле ти протеини ако си веган - одговарају: одакле кравама и слоновима протеини и како то да, једући биљке, израсту тако велики и јаки? Чућете искуства Иване Славковски Билић и Александра Галовића.

Фрижидер бачен у природу, обично у поток, загади животну средину као и аутомобил за годину дана. Највећа фабрика за рециклажу електричног и електронског отпада налази се у Нишу. За рециклажу једног фрижидера потребно је десетак минута. Гвожђе, бакар и пластика поново се употребљавају, а фреон се, као опасан отпад, извози у Немачку.

Машински инжењер Миле Станковић патентирао је изум којим би проблем пепела на одлагалиштима поред рудника био решен брзо и јефтино. Сиромашне земље увек више воле споро и скупо, па господин Миле и даље чека заинтересоване.

Миливој Миле Вученовић је ренџер Парка природе Вршачки брег. За живот у природи и бригу о дивљим животињама определио се још као дечак. Изузетном посвећеношћу заслужио је и Зелени лист, признање које додељују наш програм и Покрет горана Војводине.

Винова лоза је донета у Сремске Карловце из Италије пре 1800 година. Данас стручњаци Института за винову лозу у овом граду стварају нове сорте од којих су неке аутохтоне, као на пример сила, а неке и потпуно еколошке - не захтевају ни минимум заштите. Чућете и причу о бермету, симболу Сремских Карловаца, као и предање о првом маркетиншком потезу у коме су главну улогу имали студенти.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.  

Чекајући ветар

Autor:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи