Чекајући ветар

Еколошки магазин

Јавне расправе су тековина... како се оно беше каже...да - демократије, па сви учесници знају шта треба да раде и зашто су дошли. Замало да тако буде и код нас, на јавној расправи о гондоли на Калемегдану. Довели заинтересовану јавност, сва места у малој сали попуњена, сели стручњаци прекопута и милина! Међутим, нахрупила непозвана она друга заинтересована јавност, па мењај салу, па они као нешто питају из своје главе, па збунили стручњаке... Из чиста мира променили мизансцен и сценарио, убили договорени шлагворт и њиховом кривицом нови одговори ће накнадно бити достављени у писаној форми. Гости емисије су Соња Павловић и Мирко Поповић.

Није било лако инвеститорима деривационих мини хидроелектрана у Српској академији наука и уметности. Стручњаци се опустили као своји на своме и просто сахранили овај начин добијања енергије. Док се све не врати у границе националних фреквенција и емисије у којима владају другачија правила - да искористимо оно што је речено и нешто научимо.

Дрвеће у Национално парку Фрушка Гора и даље се немилице сече, а још је много дебала која труну од прошле и претпрошле године. Не знам да ли имате новца да фотографијом то и докажете - по новом ценовнику једна кошта две хиљаде динара. Ипак, планинар Душан Митић снима, фотографише, а подноси и кривичне пријаве.

Позивамо вас и да посетите изложбу "Природа у слици и (не)прилици", у Галерији РТС, састављену од одабраних фотографија пристиглих на конкурс Енергетског портала.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.  

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара