ПОЕЗИЈА УЖИВО - Вече Милосава Тешића

У оквиру програмског циклуса ПОЕЗИЈА УЖИВО, који организује Радио Београд 2, у сарадњи са Задужбином Илије Милосављевића Коларца, у суботу 22. јуна 2019. године од 19.00 часова, у сали Коларчеве задужбине биће одржано вече Милосава Тешића, уз директан пренос на таласима Радио Београда 2.

Милосав Тешић (Љештанско код Бајине Баште, 1947) је српски песник, есејиста, лингвиста и члан Српске академије наука и уметности. Гимназију и Вишу педагошку школу завршио је у Ужицу, а Филолошки факултет и постдипломске студије на истом факултету у Београду. На Институту за српски језик ради као уредник Речника српскохрватског књижевног и народног језика. Прву песничку збирку објавио је 1986. године и она је носила назив: „Купиново". Од тада је објављивао збирке песама: „Кључ од куће" (1991), „Благо Божије" (1993), „Прелест севера" (1995), „Круг рачански, Дунавом" (1998), „Седмица" (1999), „Бубњалица у пчелињаку" (2001), „Млинско коло" (2011) и др.

Добитник је свих најзначајнијих домаћих песничких награда, међу којима су: Змајева награда, Жичка хрисовуља, Дисова награда, признања: Бранко Ћопић, Милош Црњански и Десанка Максимовић.

Карте за вече Милосава Тешића могу се преузети на благајни Задужбине Илије Милосављевића Коларца

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво