Гутенбергов одговор

Савремена српска књижевност

Гости данашњег Гутенберговог одговора су: писац Горан Стојичич, аутор романа „Случај Данил Хармс" (Ammonite) и песник Динко Крехо аутор збирке песама „Симптоми" (Трећи трг).

Горан Стојичић, 2016. године објавио је своју прву збирку прича „Бесани" у издању Ammonite Books. Роман „Случај Данил Хармс", његова је друга књига, која се састоји од три дела: „Случајеви љубави", „Случај Данил Хармс - Тајна вечера" и „Увод". Експерименти у форми, емоције, место апсурда у тексту, сећање и заборав - неке су од тема о којима ћемо разговарати у данашњој емисији.

Динко Крехо добитник је овогодишње песничке награде Издавачке куће „Трећи трг", о оквиру које је изашла и његова збирка „Симптоми". Он је до сада објавио две књиге песама: „Равно са покретне траке" (2006), и „Запажања о анђелима" (2009), и једну књигу есеја: „Био сам млади писац и други есеји о књижевном пољу" (2019).

Разговараћемо о симптомима стварности, његовим означитељима, граници између стварности и улузије, различитим могућим лицима лирског субјекта.

Емисију припрема и води: Јована Милованчевић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво