Културни кругови

Магазин културе Радио Београда 2

Синоћ је у Дому Гарде на Топчидеру премијерно приказан документарно-играни филм „Ратне приче са Паштрика" Слађане Зарић. То је други филм у копродукцији Радио-телевизије Србије и Министарства одбране Војнофилмског центра „Застава филм", који сведочи о херојској борби припадника наше војске на Кошарама и Паштрику 1999. године.

У данашњој емисији биће речи о овом филму, који ће бити приказан на двадесетогодишњицу почетка битке, у недељу на Првом програму РТС-а. Биће речи и о америчком авангардом филмском уметнику Кевину Џерому Еверсону. Он се у Музеју савремене уметности Војводине представља самосталном изложбом која обухвата дигиталне пројекције филмова на шеснаестомилиметарској траци и осмочасовни магнум-опус Park Lanes.

Данас је Дан словенске писмености и културе, а тим поводом је у Народној библиотеци Србије одржано предавање „Моравска мисија Ћирила и Методија и рана историја словенске писмености".

Чућемо и каква је нова представа Кокана Младеновића „Лабудово језеро".

Уређује и води Ана Вучковић Денчић.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи