Филморама

Емисија о филму

Турнеја Слободне зоне у преко педесет градова у Србији кренула је половином априла и трајаће све до краја јуна. Током турнеје публика из свих крајева земље имаће прилику да потпуно бесплатно погледа најбоље филмове са 14. издања фестивала одржаног у новембру. Међу тим филмовима су Лето, Бергман: година живота, Транзит, Капетан, Три лица, Најбољи ортаци и Србенка.

Гост данашње Филмораме је Рајко Петровић, директор Слободне Зоне, а у емисији ће бити речи и о дебати Компас, која ће се 15. и 17. маја одржати у Нишу и Суботици после филма Србенка.

Вечерас најновијим филмом Џима Џармуша Мртви не умиру почиње Кански фестивал, на коме ће између осталог бити премијерно приказани нови филмови Квентина Тарантина, Гзавијеа Долана, Теренса Малика, Педра Алмодовара, Кена Лоуча... О томе шта очекује од овог Кана, пре одласка на фестивал и како ћемо се ми као земља и кинематографија представити говори Мирољуб Вучковић, руководилац Одељења за међународну сарадњу, пласман и промоцију Филмског центра Србије.

Емисију уређује и води Ана Вучковић Денчић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво