Мала сцена

Тијана Грумић: Стварање човека (премијера)

У овој драми Тијана Грумић бави се одвојеношћу људских светова које повезује исти догађај - смрт избеглице из ратом захваћеног подручја у покушају да преплива море и домогне се копна и слободе у некој другој земљи. Ауторка заправо говори о разједињености људског света - о могућности да исти трагични догађај за радио-спикера јесте само повод за разговор са уметником којем је то што се десило искључиво инспирација за „стварање", научници само неочекивана епизода у њеном „истраживању", док један дечак постаје, сасвим случајно, узрочник трагичног следа околности у којем главни лик, који нам говори из off-а, губи живот. Немогућност да сви ти различити светови „чују" један другог редитељски је акцентована и истражена преко заокружавања целе радње унутар емитовања радио-емисије током које схватамо колико су актери из свих тих паралелних живота неспособни да заиста „комуницирају", а људско друштво искривљено и осакаћено због одсуства суштинске повезаности.

У драми играју: Данило Миловановић, Марко Павловић, Иван Марковић, Николина Спасић, Бојана Миланковић и дечак Лука Галић.

Лектор: Наташа Шуљагић

Тон-мајстор: Милан Филиповић

Композитор оригиналне музике, музички сарадник и редитељ: Соња Петровић

Уредница серије: Мелина Пота Кољевић

 

Драмски програм

Autor:
Радио Београд 2

Драмски програм на РБ2 свакодневно емитује репризну и премијерну продукцију радним данима од 18:32, суботом у 18:00 у серијама Мала сцена, Паукова мрежа, Радио игра, Драма Другог програма, Звездани часови и Документарно драмски програм. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво