Културни кругови

Дневни магазин културе Радио Београда 2

У данашњим Културним круговима говорићемо о филму „О животу и смрти" режисера Предрага Велиновића, рађеном по сценарију Предрага Перишића. Филм је снимљен поводом двадесетогодишњице бомбардовања зграде Радио-телевизије Србије, а синоћ је премијерно приказан на Првом програму.

У књижари ,,Папирна крила" промовисана је књига ,,Карлос Фуентес у потрази за идентитетом" ауторке Бојане Ковачевић Петровић.

Биће речи у емисији и о књизи ,,Сведок судбине" новинара, књижевника и филмског критичара Владимира Буњца (1928-1999), представљеној у Југословенској кинотеци, затим о акцији ,,Негујмо српски језик", која се неговањем и заштитом српског језика, писма, опште језичке културе и писмености бави већ четири године, као и другим актуелним дешавањима у култури.

Емисију припрема и води: Нада Бабић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни кругови Културни кругови

Аутор:
група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]